Svábhegyi Mozgásszervi Gyógyulda

...hogy a mozgás újra öröm legyen

Gyógyulda

Mozgásszervi betegségekkel foglalkozó holisztikus rendelőnkben felkészült szakemberek várják Önt, hogy testi-lelki egészségének helyreállításához a legmegfelelőbb utat választhassák ki.

Csendes környezetben, nyugodt helyen várjuk Önt. 

Minden gyógykezelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezési idő

Hétfő - Péntek:
10:00 - 14:00

Kérjen időpontot munkatársunktól, hívja központi telefonszámunkat:

06-30-635-2482

Címünk:

1121 Budapest,
Ordas út 4. fsz. 2.

A térkép megtekintéséhez
kattintson ide.

Akupunktúra

AkupunktúraAz akupunktúra több ezer éve része a hagyományos kínai orvoslásnak.

Az eljárás azon a megállapításon alapul,hogy tűk behelyezése a bőr megfelelő pontjaiba /amelyek az ún.meridiánokon helyezkednek el és meghatározott szervekkel állnak funkcionális kapcsolatban/ a szervezet elakadt energiaáramlását normalizálják, így a kiürülés és feltöltődés újra kiegyenlítik egymást. Így az energia torlódás /amely fájdalmat, gyulladást eredményezett/ megszűnik,és az energia szegény szervek,melyek az energia elakadása miatt alul működtek, visszanyerik funkciójukat.

Bizonyítottan az akupunktúrás kezelés során az idegvégződéseken endorfinok szabadulnak fel,melyek a morfinhoz hasonló vegyületek, és jelentős szerepük van a kíméletes fájdalomcsillapításban. A nyugati medicinában ezért a fő alkalmazási terület: a migrén, a gerinc és az egész mozgásszervrendszer fájdalma, reumatikus kórképek, neuralgiák, és különböző vegetatív beidegzési zavarok.

Bővebben: Akupunktúra

Autogén tréning

Autogén tréningBelső feszültség csökkentésére, szorongásos állapotok kezelésére és megelőzésére szolgáló módszer.

Bizonyára mindenki érezte már, ha ideges, feszült, az izmai megfeszülnek, ha nyugodt, ellazulnak. Ebből látszik, hogy a testi és lelki működés szoros összefüggésben van, egyik a másikat befolyásolja.

A technikát a múlt században élt Johannes Heinrich Schultz német pszichiáter dolgozta ki a testi-lelki működés szabályozására. Hipnózissal kezelt betegei beszámoltak arról, hogy mielőtt hipnótikus állapotba kerülnének bizonyos testi élményeket élnek át. Ellazulnak, testük elnehezedik, felmelegszik, érzik a szívük dobogását, amit egyébként az ember nyugalomban nem szokott érzékelni, észreveszik, hogy lélegeznek.

Bővebben: Autogén tréning

Fizikotherápia

Kövesdi Nóra - Fizikotherapia - Elektrother combiRendeléseinken Nervostim B tipusű gépekkel végezzük a kezeléseket.

A készülék a legmodernebb mikroprocesszoros vezérléssel működik. A fóliatasztatúrával megvalósított kezelőszervek könnyű kezelhetőséget, korszerű megjelenést és könnyű tisztíthatóságot biztosítanak.

A mikroprocesszoros felépítés garantálja a nagy megbízhatóságú működést, valamint a teljes üzembiztonságot. Többek között ilyen a kimenő áram figyelés, amely csak akkor engedélyezi a kezelőáramot, ha az elektródák teljes terjedelmükben felfekszenek a kezelendő felületen és a közti anyag (vileda-tasak) elegendően nedves. A készülék programozható. A beprogramozott kezelési időt a galvánáramnál, valamint szelektív ingeráramnál a hullámformát, az impulzus- és szünetidőt "nem felejti el".

Fizikotherápia alkalmazási területei

Alkalmazási területek A NERVOSTIM KLM 200B szolgáltat:

Bővebben: Fizikotherápia

Fülakupunktúra

FülakupunktúraA fülakupunktúrás kezelési módszerrel már az egyiptomiak korában is lehetett találkozni, akik rájöttek, hogy a fül egyes pontjainak ingerlésével fájdalmat lehet csökkenteni. Jelentős áttörés a XVIII. században következett be, amikor egy Varsalva nevű …….. nyilvánosságra hozta publikációjában a fülnek ama részét, amelynek kezelése, égetése alkalmas a fogfájási roham csillapítására.

1951 körül dr. Paul Nogier neurológus orvos hosszas tanulmányozás után rájött, hogy fülünk tökéletes mikrotérképe testünknek, akár tenyerünk, talpunk vagy nyelvünk. Fülünk alakja egy születés előtti magzatpózban levő embert ábrázol. Ennek az embernek testi és szervi pontjai rávetíthetőek a fülre, s ennek megfelelően kezelhetőek is a problémás szervek.

Bővebben: Fülakupunktúra

Gerincjóga

GerincjógaFáj a háta, dereka? Görcsös nyakfájdalommal, elmerevedett vállakkal ébred? Feszült és úgy érzi nem tudja kipihenni magát?
A gerincjóga egy mozgásterápiás rendszer, mely a Hatha jóga testtartásaiból indul ki és a gerinctorna biztonságos, anatómiai alapmozgásaira épül.

A személyes odafigyelés összes előnyét és a foglalkozások terápiás hatását szem előtt tartva, az órák max. három fős csoportokban indulnak.

  • Kedden 16:00-17:30
  • Csütörtökön 9:00-10:30

Gyócsi Krisztina gerincjóga oktató, masszázs terapeuta

Bejelentkezés, információ: 06-70-380-2710

Bővebben: Gerincjóga

Gyógytorna

GyógytornaAz emberek nagy többsége szívesebben jár fizioterápiás kezelésekre, pedig hosszú távon a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.

A lúdtalp a talp hosszanti boltozatának megsüllyedése. Ez elhanyagolt esetben elég komoly szövődményeket is okozhat.

Ha nem figyelünk rá, a gerinc egyensúlyi helyzetét is megbonthatja, komoly térd- és gerincproblémák kialakulásához vezethet.

Rendszeres gyógytornával a hát- és derékfájás tünetmentessé tehető, mivel többnyire izomfájdalom következménye.

Bővebben: Gyógytorna

Kineziológia

KineziológiaA kineziológia olyan személyiség- és képességfejlesztő módszer, amely preventív (megelőző) céllal is alkalmazható.

Ötvöződnek benne a kínai öt elem tanától a legújabb idegélettani eredmények az általános és fejlődés-lélektani, viselkedéspszichológiai, környezet- és táplálkozástudományi ismeretekkel.

Eszköze az izomtesztelés: agyunk, így testünk is minden történésre emlékszik, s ezek az emlékek az izmokon keresztül lekérdezhetőek. Mit jelent ez? Az alkar izmaira enyhe nyomást gyakorolva megtudhatjuk, hogy egy adott történés, személy, stb. milyen érzelmi viszonyban van velünk: elgyengít? stresszel?- megmutatva ezzel, hol vannak egyensúlytalanságok a testben, hol szükséges a blokkolt energiaáramlást oldani.

Bővebben: Kineziológia

Kinezio-tape

Kinezio-tapeSzámtalan ember szenved hát, nyak, térd vagy ízületi fájdalmaktól és sok esetben az ismert kezelési módokat sikertelenül alkalmazzák. Az utóbbi években éppen a nyugati orvostudományban dolgoztak ki hatékony diagnózis -módszereket, s közülük egyik a kinezio-tape.

Alapötlete a japán Kenzo Kase-ből származik, kórházi tapasztalataiból felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból és ezen zavarok összjátékából ered. Ízületi problémákat gyakran az ízület körül kialakult izomdysbalance váltja ki, melyet az ellen-oldali izomelasztikusság és izomerő különbség idéz elő. Gyors izomtúlfeszítések rendszerint természetes védő kontrakciós reflexekhez vezetnek. Ennek eredményei a sérülések.

E felismerés tudatában fejlesztette ki Kenzo Kase a kinezio-tape módszer alapelveit, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken.

Bővebben: Kinezio-tape

Komplex alakformálás

Kövesdi Nóra - Komplex alakformálás - Interstim

Rendelőnkben módja van komplex alakformálásra. A fül akupunktúrás pontjainak stimulálásával csökkenthető az éhségérzet, majd ezt követően Interstim készülékkel a mélyizmokat mozgatjuk át, javítva a nyirokkeringést. E mellett ajánlott kiegészítő kezelésként a talpmasszázst vagy igény szerint a problémás területeken a cellulitiszmasszázst igénybe venni.
Amennyiben táplálkozási tanácsainkat betartja heti két kezelés mellett minimum két kilogramm súlycsökkenés várható

A készülék rendeltetése:

A modern elektroterápiás gyógyászat egyik nélkülözhetetlen eszköze az ún. középfrekvenciás elektromos ingerterápia, melynél az alacsonyfrekvenciás ingeráram a középfrekvenciás áramok interferenciájakor jön létre. Ez az interferencia a 4000 Hz-es vivőfrekvenciának köszönhetően a szövetek mélyebb rétegeiben is ki tud alakulni, ezért kiválóan alkalmas mélyszöveti ingerlésre.

Az INTERSTIM készüléknél az interferenciás áramok széles határok közötti változtathatósága számos indikáció hatásos kezelését teszi lehetővé, melynek hatását fokozni tudjuk az ún. dinamikus vektor üzemmód alkalmazásával is, mert ekkor az interferenciás áram nagyobb területen oszlik el.

Alkalmazási területek:

Bővebben: Komplex alakformálás

Köpölyözés, vákuumterápia

Köpölyözés, vákuumterápiaMás néven vákuumterápia. Célja főképpen a salakanyag eltávolítás, áthangolás, az új egyensúly kialakítása. Ez a speciális ingerterápia ún. vákuumos üveg harangocskák segítségével végezhető el. Kiválóan alkalmazható a fájdalomcsillapítás, izomspazmusok csökkentése, a bőr és kötőszövet keringési zavarai esetén.

Miben segít a köpölyözés?

Szabaddá teszi az energiapályákat, elvezeti a mérgező energiákat, a salakanyagot, serkenti a vérképző rendszert, felszínre hozza a mélyebben fekvő szövetek gyulladását, így a szervezet számára a betegség könnyebben legyőzhetővé válik.

Helyreállítja a jin-yang egyensúlyt a szervezetben, mely az egészség kritériuma.

Bővebben: Köpölyözés, vákuumterápia

Ortopédia

Dr. Batyalik István - OrtopédiaAz ortopédia fogalma:

„(gör., magyarra testegyenészetnek fordították), az orvostudománynak az az ága, mely az emberi test egyes részeinek állandó alakeltéréseivel foglalkozik; kutatja az elferdülések(deformitások) létrejövetelének okait, ismerteti az elferdüléseket s ezeket gyógyítani igyekszik. Az ortopédia elnevezés Andrytől származik (1741).”

 Mivel foglalkozik az ortopédia?

Az ortopédia a támasztó (csontváz) és mozgató (ín, izom, szalag) szervrendszerek veleszületett, valamint szerzett deformitásainak, megbetegedéseinek konzervatív kezelésével és helyreállító sebészetével foglalkozó orvostudományág.. Felöleli  a csecsemőkori csípőszűréstől kezdve a növekedés során kialakuló gerinc-, mellkas rendellenességeken át az életkor előrehaladtából adódó kopásos, lágyrészdegenerációs elváltozásokat is.

Tehát kezelési területe a végtagi csontok, ízületek, inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeinek konzervatív és sebészi kezelése.

Bővebben: Ortopédia

Reumatológia

Reumatológia - Dr. Varga BoglárkaAz reumatológia fogalma:

Mozgásszervek  fájdalommal és/vagy működészavarral járó, nem traumás eredetű megbetegedések melyek degenerativ ( kopás, meszesedés), gyulladásos és egyéb kategóriákba sorolhatók.

A reumatológia a mozgásszervi betegségek (gerinc és ízületek)  felismerésével és kezelésével foglalkozó szakterület. Ezek a betegségek Magyarországon népbetegségnek számítanak, a lakosság jelentős hányadát érinti, gyakran vezet rokkantsághoz és jelentős anyagi terheket ró betegre és  társadalomra egyaránt. Alig van azonban olyan ember, akinek ne fájt volna legalább egyszer életében a nyaka, háta, dereka, válla,csípője, térde, lába. A betegségek egy része csak átmeneti kellemetlenséget, fájdalmat okoz, egy idő után elmúlik. Az élet későbbi szakaszaiban azonban egyre gyakrabban okoznak panaszt, illetve egyre súlyosabb formában jelentkezhet, idültté válhat, a beteg rendszeres kezelést, állandó  gondozást, orvosi felügyeletet igényelhet. A kialakult mozgásszervi elváltozások a legtöbb esetben vissza nem fordíthatók, idültté válnak, a további romlás azonban megállítható, a panaszokat okozó tünetek  enyhíthetők, helyes kezelési mód megválasztásával gyakran meg is szüntethetők. Ezért is fontos a mozgásfunkciók eltéréseinek mielőbbi felismerése ( korai szűrővizsgálatok), kezelése, korrigálása annak érdekében, hogy az ízületek, a csontok, a vázrendszer egészsége minél tovább megőrizhető legyen.

Bővebben: Reumatológia

Pszichiátria

PszichiátriaA pszichiátria fogalma:

A pszichiátria a lélekgyógyászat tudománya, mely a lelki problémákkal, krízisekkel, szorongásokkal, depresszióval, életvezetési nehézségekkel küszködő emberek gyógyítását szolgálja, olykor a szavak erejével, máskor gyógyszeres terápiával, illetve a kettővel együtt.

Mikor érdemes szakemberhez fordulni?

Elsősorban a legfontosabb, ha egy ember mentális problémával küzd, és úgy dönt, ez megneheziti saját, vagy családja helyzetét, akkor szakember segítségét kéri. Vagy ha a család úgy itéli meg, hozzátartozójuk, ismerősük, letört, kedvetlen, rossz az étvágya, elkeseredett, esetleg szendvedélye van, amit nehéz kordában tartani, ők is szakember segítségét kérik. Ebben az esetben van az, hogy vagy pszichológiai segítséget, vagy pszichiátriai segítséget kérnek, hogy a nehéz helyzetükre gyógyírt találjanak, családtagjuk, hozzátartozójuk, ismerősük, vagy akár saját maguk számára, ezáltal életvitelük, kedélyállapotuk javuljon.

A fenti gondokkal való megbirkózásban tudok Önnek segíteni, amennyiben rendelőnkben felkeres. Szeretettel várom jelentkezését.

Bővebben: Pszichiátria

Masszázs

Görcsös Ádám - Masszázs

A masszázs fogalma

Masszázsnak nevezzük a test szöveteinek kézzel vagy géppel történő meg dolgozását. Ősi gyógyító, szépítő, fájdalomcsillapító eljárás.

A masszázs jótékony hatással van:

  • a bőrre
  • az izmokra
  • az idegekre.

Általános hatása mechanikai ingerként hat a bőrre és az alatta lévő idegek re. Ezek az ingerek közvetlen vagy közvetett módon az idegrendszer segítségé vel fejtik ki hatásukat. A masszázs mechanikai ingereit a bőr, s a bőr alatti szö vetek idegvégződései érzékelik. Az ingerület az idegrendszer központjába jut, válaszát az érmozgató rostok vezetik az erekhez. Az idegimpulzusok hatására a hajszálerek kitágulnak, valamint olyan hajszálérszakaszok is bekapcsolódnak a keringésbe, amelyek eddig zárva voltak. Az anyagcsere meggyorsul, a bőr hőmérséklete emelkedik, felfrissül. A masszázs hat a nyirokrendszerre és elősegíti a bomlástermékek elszállítását.

Gyógyuldánkban az alábbi masszázsfajtákat veheti igénybe:

Bővebben: Masszázs

Gyógyulda a Facebookon

Gyógyulda képek

Napi mottó

Amikor ajtót nyitsz a Betegnek, ablakodon beröppennek az Angyalok!

Ne várjon otthon a csodára, jöjjön el Mozgásszervi Gyógyuldánkba!

Ne foglalkozz vele, hogy mitől leszel boldog, másokat tegyél boldoggá, és téged is megtalál a boldogság!

Szép környezetben, az Ordas úton, dolgozunk, hogy Ön gyógyuljon!

Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket nagy szeretettel!

Az Ön mozgáskészségének javulása a mi Gyógyuldánk legfőbb vágya!