Svábhegyi Mozgásszervi Gyógyulda

...hogy a mozgás újra öröm legyen

Gyógyulda

Mozgásszervi betegségekkel foglalkozó holisztikus rendelőnkben felkészült szakemberek várják Önt, hogy testi-lelki egészségének helyreállításához a legmegfelelőbb utat választhassák ki.

Csendes környezetben, nyugodt helyen várjuk Önt. 

Minden gyógykezelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezési idő

Hétfő - Péntek:
10:00 - 14:00

Kérjen időpontot munkatársunktól, hívja központi telefonszámunkat:

06-30-635-2482

Címünk:

1121 Budapest,
Ordas út 4. fsz. 2.

A térkép megtekintéséhez
kattintson ide.

Fáj a válla gyógyítsa másképp - A ritmus magazin cikke

Ritmus magazinAz  ízületi  betegségek  kezdetben  csak  átmeneti  kellemetlenségekkel  járnak, amelyek  egy  idő  után elmúlnak.  Az  élet  későbbi  szakaszaiban azonban  egyre  gyakrabban okoznak  panaszt, illetve a  tünetek  egyre  súlyosabb  formában  jelentkezhetnek,  idültté  válhatnak,  rendszeres  kezelést,  állandó gondozást, orvosi felügyeletet  igényelnek.  A  mozgásszervi  bajok  Magyarországon népbetegségnek  számítanak, a lakosság jelentős hányadát érintik, gyakran vezetnek rokkantsághoz,  és  ez  jelentős anyagi terhet ró a családokra,  illetve  az államra. A kialakult mozgásszervi elváltozások  ugyan  a  legtöbb  esetben  nem visszafordíthatók,  de  a  további  romlásuk  megállítható.  A  panaszokat  okozó tünetek enyhíthetők, sőt gyakran megfelelő  kezeléssel  meg  is  szüntethetők. A  problémák  kialakulásában  szerepet játszanak  a  genetikai  sajátosságok,  az életkor, de fontos tényező a mozgásszegény életmód, az ülőmunka, az elhízás, a helytelen táplálkozás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás is. „Ezért fontos  a  mozgásfunkciók  eltéréseinek  mielőbbi felismerése, kezelése” – mondja dr. Varga Boglárka, a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető  főorvosa,  reumatológus, fizioterápiás  és  mozgásszervi  rehabilitációs szakorvos.

Alig van ember, akinek ne fájt volna legalább egyszer életében a nyaka, háta, dereka, válla, csípője, térde, lába. A kellemetlen érzés gyakran már a pihentetéstől is elmúlik, de a házi praktikák nem mindig hatásosak.

A teljes cikk letöltése (új ablakban nyílik meg)

Guna bioterápia

Új lehetőség a mozgásszervi fájdalomcsillapításban!

A GUNA módszer-fiziológiai állapotot helyreállító orvoslás-fiziológiai alapjai visszanyúlnak a több ezer éves keleti gyógymódokhoz,és ezt a tudást ötvözik a legmodernebb molekuláris biológiai kutatási eredményekkel.Így a GUNA módszer egy újszerű koncepcióval értelmezi a mozgásszervi tünetegyüttesek mechanizmusát.

A GUNA készítmények steril ampullák. Fő hatóanyaguk egy 300 Kilodalton méretű kollagén,és többféle szöveti koncentrációval megegyező hígítású jelátviteli molekula. Az ampullák hatóanyagát finom tűvel az adott izület köré a bőr alá kell befecskendezni, és az akupunktúrás pontokba.

A hatásmechanizmus lényege:

  • az ideg-izom reflexkörív működésének javítása
  • az izom és izület keringésének javítása
  • a szöveti matrix méregtelenítésének javítása.

Bővebben: Guna bioterápia

A kínai akupunktúra létjogosultsága napjainkban

A kínai akupunktúraA mai modern orvoslás korában megkérdőjelezhetnénk az akupunktúra szerepét a gyógyításban. De sajnos minden orvos naponta találkozik olyan beteggel, akinek a "leletei jók" és mégis van panasza, illetve nem tudni, hogy a panaszai milyen eredetűek.
Ilyenkor marad az a megoldás, hogy csak tüneti kezelést kap a beteg, amitől esetleg nem is javul kellőképpen az állapota. Ezeket funkcionális kórképeknek nevezi a modern orvoslás, nem is tulajdonítva nagy jelentőséget neki.

Pedíg  a betegségek a finom energetikai elváltozásokkal kezdődnek. Az energia áramlás elakadásával egyes meridiánokon energetikai teltség lép fel, amely helyileg gyulladásban vagy fájdalomban nyilvánul meg.Kezdetben ez  szerencsére sokáig nem okoz még szervi elváltozásokat,ilyenkor helyesen felismerve a finom eltérésket, gyorsan helyreállítható az eredeti állapot.

Ahová pedíg kevesebb energia jut, ott valamilyen funkciógyengeséggel számolhatunk. Az akupunktúra a sérült energiamezők helyreállításával foglalkozik, az energiatorlódásokat szünteti meg, így a szervezet spontán helyreállító mechanizmusát használja ki.

Bővebben: A kínai akupunktúra létjogosultsága napjainkban

Fogyókúra fülakupunktúrával

FülakupunktúraA fülakupunktúra biztonságosan és mellékhatás mentesen segíti a fogyást. Jelentősen csökkenti az étvágyat. Megszűnik az éhségérzet. Javítja az anyagcserét. Kiüríti a felhalmozódott folyadékot a kötőszövetekből. Oldódik a feszültség a diéta során. Csökken az ingerlékenység. Javítja a kedélyállapotot.


Négy hét alatt 8-10 kg súlycsökkenés érhető el megfelelő diéta és mozgás mellett, amit nagymértékben befolyásol a kiindulási súly, az életkor, betegségek, rendszeresen szedett gyógyszerek.

A megfelelő hatékonyság elérése érdekében a heti három alkalommal, hagyományos akupunktúrás tűvel történő kezelés javasolt. A nagyon vékony tűkkel való szúrás enyhe, csípő érzést okozhat.

Tartós mikrotű alkalmazása esetén elegendő heti egy alkalommal a kezelés, de itt célszerű a tartós tűket kombinálni hagyományos akupunktúrás tűkkel.

Bővebben: Fogyókúra fülakupunktúrával

Dohányzásról leszoktatás fülakupunktúrával

Dohányzásról leszoktatásA dohányzás káros hatásairól az emberi szervezetre már régóta és minden érdekelt számára köztudott, a dohányzásról való leszokás útja viszont nem kis kihívást jelent a függőségben élőknek.
Amennyiben Ön dohányos, a dohányzás abbahagyása az életének az egyik legfontosabb lépése annak érdekében, hogy visszanyerje és megőrizze egészségét…
A nikotin függőség több szinten jelentkezik a dohányos ember életében, ezért a dohányzás abbahagyása számos, igen kellemetlen elvonási tünetekkel járhat, amik a leszokás legnagyobb akadályai.  

 

Bővebben: Dohányzásról leszoktatás fülakupunktúrával

Gyógyulda a Facebookon

Gyógyulda képek

Napi mottó

Amikor ajtót nyitsz a Betegnek, ablakodon beröppennek az Angyalok!

Ne várjon otthon a csodára, jöjjön el Mozgásszervi Gyógyuldánkba!

Ne foglalkozz vele, hogy mitől leszel boldog, másokat tegyél boldoggá, és téged is megtalál a boldogság!

Szép környezetben, az Ordas úton, dolgozunk, hogy Ön gyógyuljon!

Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket nagy szeretettel!

Az Ön mozgáskészségének javulása a mi Gyógyuldánk legfőbb vágya!